Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Woven Hand
Live at Roepaen

Glitterhouse records | Släpptes fredag 13 april 2012
GAFFA | Recenserad av Mathilda Dahlgren
Tisdag 2012-05-08 09:07
GAFFA
6 stjärnor6 stjärnor6 stjärnor6 stjärnor6 stjärnor6 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify

En mässande stark kamp mot ondska och mörker.

Musiken strömmar fram från alla håll, men få band har förmågan att kännas oumbärliga. Woven Hand har däremot både budskap och en emotionell förmåga att sätta lyssnaren i trance, att omedvetet förlora sig själv in i en värld, där indianer och kristna vandrar sida vid sida och tillsammans strider mot mörkrets makter.

Nya skivan är en live-skiva inspelad i en nederländsk kyrka. Ingen plats passar bättre för David Eugene Edwards passionerade mässande. I den medföljande dvd:n ser vi kyrkfönsternas färgprakt spraka tillsammans med musikens magi. Akustiken är fantastisk och filmningen konstnärligt upplagd. Närbilder och stundens hetta fångas så väl att illusionen av att befinna sig nära drabbar mig.

Jag kan aldrig lämna en Woven Hand-låt utan att smått darrigt gråtfärdig av lycka sikta mot högre makter. Tiden stannar till när Edwards sjunger. Omöjligt att tänka på något annat, så ofattbart vackert är det. Efter några låtar måste man ta en paus, så mäktigt är det. Det enda jag är besviken över är att jag inte var på plats för att fånga ögonblicket denna sakrala kväll.


Följ Wovenhand Tryck på hjärtat

Wovenhand: Refractory Obdurate
2014-04-23 (recension)
Wovenhand till Sverige
2014-03-10 (nyhet)
0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.