Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Anna von Hausswolff
Ceremony

Kning Disk | Släpptes onsdag 18 juli 2012
GAFFA | Recenserad av Camila Astorga Díaz
Måndag 2012-07-16 08:00
GAFFA
5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify

Kyrkorgel är det nya svarta.

Glöm allt du visste om musik. Anna von Hausswolff rubbar det ur fogarna, drabbar en som ett knytnävsslag och ruskar om en som en hagelstorm i juni. Ackompanjerad av handklapp och en envis men fantastisk kyrkorgel bäddas musiklandskapet upp i Ceremony.

Ceremony är både en popskiva och inte. Det lätt dystopiska i Mountains Crave luckras upp av Anna von Hausswolffs sång som pricksäkert glider mellan tonerna. Låtar som No Body och Epitaph of Theodor består av musikmassor som är helt instrumentala, vackra men stora i sin sorgsenhet. Från ytterlighet till ytterlighet finns låtar som Liturgi of Light, där en ensam överstämma glittrar till och Harmonica som är en symfoni i rytmer, sprakande sladdar och toner som tvingas ur sina banor.

Med eko som en huvudingrediens och sången som en orubblig kärna sveper Anna von Hausswolff med sig en, rakt in i stormens öga. Vägen dit är kantad av epos som Sova, där en enkel textrad på svenska först får mig att le innan jag förstår låtens allvar. Anna von Hausswolff sjunger "Jag vill inte sova mer ... kommer aldrig vakna mer".

Ceremony är en skiva som både är mörk och storslagen, där kyrkorgelns majestätiska sound kontras med handklapp och mitt uppe i allt: Anna von Hausswolffs röst som böjer, vrider och vänder på det man trodde var fysiskt omöjligt.


Följ Anna von Hausswolff Tryck på hjärtat

0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.