Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare

Crucifix In A Death Hand
Demo

| Släpptes tisdag 26 juni 2012
GAFFA | Recenserad av Patrik Wirén
Söndag 2012-06-24 08:00
GAFFA
5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor
5 stjärnor
Läsarna
Ännu inte betygsatt av läsarna
Betygsätt själv genom att logga in föra musen över stjärnorna ovanför.

Som en musikalisk motsvarighet till The Invisibles.

Nej, Crucifix In A Death Hand är inget tillbakablickande retroband. Linnéa Olsson (ex-Sonic Ritual) och Janne Jarvis (ex-Warrior Soul) må ha förenats i sin kärlek till Black Sabbath men Birminghams finaste är bara en av många inspiratörer. Ledtråd: Linnéa säger att hon skulle rekommendera deras musik till vem som helst, men kanske särskilt till den som är förtjust i Killing Joke, filmen Blade Runner och komikern Bill Hicks.

Och visst hörs spår av Killing Jokes apokalyptiska postpunk i Light Yourself On Fire, ett färskt spår som antagligen är min favorit av låtarna på bandets Bandcamp-sida. Låten spelades in i duons kök i tillfälliga hemstaden Berlin där Crucifix In A Death Hand huserat sedan slutet av februari.

"Tanken är att det här bandet ska få vara en kanal för allt det som våra liv kretsar kring: personlig och kollektiv frihet, medvetandet, sex, död, kärlek, motstånd, alternativa livshållningar, teorier och principer, det synliga och det fördolda. Som en musikalisk motsvarighet till The Invisibles". Hur kan någon motstå en sådan programförklaring? Ladda ned på gruppens Bandcamp. Nu.

Tipsa en vän
0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.