Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare

Nasum
Cozmoz, Peace & Love,
torsdag 28 juni 2012

GAFFA | Recenserad av Tomas Lundström
Torsdag 2012-06-28 21:42
GAFFA
5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.

Ett intensivt avsked.

Grindcoregänget Nasum är ute på sin jubileums- och avskedsturné och i dag stannade den till i Borlänge. Bandet lades ner efter sångaren och gitarristen Mieszko Talarczyks tragiska bortgång 2004 och sedan dess har verksamheten legat nere.

Tills nu, då trummisen Anders Jakobson fått med sig hela det gamla gardet (Jesper Liveröd på bas och Jon Lindqvist och Urban Skytt på gitarr) samt Keijo Niinimaa från finska grindbandet Rotten Sound på sång och har dragit ut på en sista turnésväng.

Det ska ärligt medges att det först känns lite märkligt att se Nasum utan Mieszko, men när det väl har lagt sig var det bara att njuta av en stunds riktigt kvalitetsmangel.

Nasum levererar en riktigt explosiv spelning och bränner av den ena klassiska låten efter den andra. This is..., Shadows, Scoop, Time to Act, Corrosion. Listan kan göras lång och från första stund till de två extranumren är det fullt ställ som gäller.

Tyvärr är publiken inte riktigt van vid grindcore och Keijo noterar syrligt att det tydligen är "mosh pit-free thursday", även om det finns små tendenser under extranumren.

Nasum visar ändå var skåpet ska stå och gör det med enorm intensitet, som sig bör. Att få se Nasum en sista (?) gång är en ynnest och jag lyfter på hatten. Tack för allt!  


Följ Nasum Tryck på hjärtat

Sexstjärniga sensationer
2012-10-09 (nyhet)
Nasum: Debaser Medis, Stockholm
2012-10-07 (recension)

Följ Peace & Love 2012 Tryck på hjärtat

0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.