Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare

Urban Cone
Cozmoz, Peace & Love,
fredag 29 juni 2012

GAFFA | Recenserad av Andreas Bäckman
Fredag 2012-06-29 23:16
Foto: Nora Lorek
GAFFA
3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.

Snygg pop faller på svagt låtmaterial och arrogans.

Urban Cone spelar på den allra minsta svettiga inomhusscenen Cozmoz, och den är fylld till bristningsgränsen. Utanför köar folk i tiotals meter och det är inte svårt att räkna ut att fortsätter bandet mata ut radiohits i den här takten så spelar de på någon av de större utomhusscenerna redan nästa år. Publiken är ung, väldigt ung, och består mest av skrikande tonårstjejer vars högsta dröm måste vara att lyckas charma någon av de fem oklanderligt klädda snygga och lika unga Stockholmshipsters som står på scen.

Själva spelningen då? - Jo den är halvtrist. Killarna är som fastklistrade i golvet och de tilltalar överhuvudtaget inte publiken. Om det beror på nervositet och extremt fokus eller arrogans är svårt att avgöra. Jag gissar på en blandning. Dessutom är låtmaterialet, av förklarliga skäl, svagt. Man har trots allt inte ens släppt debutalbumet. Hela spelningen känns således uppbyggd kring jättehitten Kings and Queens, och det är också konsertens självklara höjdpunkt. På gott och ont får man säga, för det är svårt att avgöra vart bandet vill gå, mot radiohållet och semielektroniska danshits eller lite mer lågmäld poplåtar. Ikväll är det en märklig blandning av de båda, och de förstnämnda fungerar väldans mycket bättre.


Följ Urban Cone Tryck på hjärtat

Följ Peace & Love 2012 Tryck på hjärtat

1 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:
0
Jag var där, är 43, skrek inte men njöt i fulla drag=) Snyggt! Smart! Fräscht! Tror på dom här supertalangerna, dom kommer gå långt/Cecilia

Logga in för att kommentera.