Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Yeasayer
Fragrant World

Secretly Canadian | Släpptes tisdag 21 augusti 2012
GAFFA | Recenserad av Christian Ploog
Söndag 2012-08-19 18:24
GAFFA
4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify

Säregen, svängig och rå elektropop.

Att Yeasayer alltid har haft ett egensinnigt anslag i sin musik är ingen hemlighet. Influenser från världens alla hörn har mynnat ut i sprakande rytmer som blandats upp med experimentella undertoner. Delvis spretigt, men alltid intressant.

Med debuten All Hour Cymbals visade Brooklynbandet redan 2007 var det experimentella elektropopskåpet skulle stå. Även om uppföljaren Odd Blood drog mer åt det dansanta hållet består musiken fortfarande av guppiga melodier lindade runt en pulserande rytmikådra, i vilken oftast blodet tillåts pumpa lite hur det vill. Svängiga Blue Paper, som hackas upp efter drygt tre minuter, är ett talande exempel på detta.

Men bakom de nyckfulla beatsen flörtas det också med både r'n'b och i viss mån dubstep. Att ge sig i kast med sådana föreningar är ingen picknick, men Yeasayer styr skutan med stadig hand. Överlag är basen hård och släpig, och det finns en råhet och ett mörker som klädsamt täcker skivans elva spår. I slutändan blir detta tråden som knyter ihop Fragrant World till en intressant helhet.


Följ Yeasayer Tryck på hjärtat

Yeasayer: Pustervik, Göteborg
2012-12-12 (recension)
Yeasayer flyttar fram turné
2012-09-13 (nyhet)
0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.