Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Sean Rowe
The Salesman And The Shark

Anti | Släpptes tisdag 28 augusti 2012
GAFFA | Recenserad av Kristofer Elofsson
Söndag 2012-08-26 08:00
GAFFA
4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP

Vågar ta ut svängarna på riktigt.

Den som gillar klassiker som Exile On Main Street, Electric Warrior eller Smile bör sätta sig ner med ett exemplar av The Salesman And The Shark. Samma Los Angeles-studio, till och med samma mixerbord, används nämligen för att sammanfoga instrumenten och rösterna även på denna fullängdare.

Förutom den självklara frontfiguren och dennes kompmusiker deltar också en stråkoktett samt en handfull mer eller mindre framträdande sångerskor, till exempel Isobel Campbell och Marketa Irglova. För att bevara känslan och atmosfären från studion är allting inspelat live. Det gör att soundet skiljer sig radikalt från soundet på Sean Rowes förra album Magic, samt att ljudbilden på sina ställen känns rätt stökig.

Detta är onekligen djärvt av Sean Rowe − och krävande för lyssnaren − men fördelarna överväger nackdelarna. För viktiga detaljer som tajming, sväng och inte minst närvaro blir så mycket mer genuina i en livetagning.

En annan jämförelse med Magic är att Sean Rowe valt fler och annorlunda tempon på den här skivan. Med en större variation skapar han större kontraster i sin själfulla folkrock, vilket får honom att ta ut svängarna även med sin mäktiga barytonröst.

Joe's Cult och Horses är upptempolåtar laddade med slagverk och med en energi som inte funnits förut. The Ballad Of Buttermilk Falls och The Wall − en duett med Inara George från The Bird And The Bee − är återhållsamma stycken med tydligare fokus på rösterna.

Om Sean Rowes avtryck från inspelningsstudion Vox framöver kommer att nämnas jämte albumen från The Rolling Stones, T-Rex och The Beach Boys återstår att se.


Följ Sean Rowe Tryck på hjärtat

Sean Rowe: Madman
2014-10-14 (recension)
Sean Rowe: Magic
2011-02-21 (recension)
0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.