Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / Box

Ryan Adams
Live After Deaf

| Släpptes måndag 18 juni 2012
GAFFA | Recenserad av Özgür Kurtoglu
Tisdag 2012-07-17 20:05
GAFFA
5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    GAFFA Shop

Alla fantastiska spelningar och turnéer samlat i enorm box.

Hur var det tänkt att se ut egentligen, en värld där Ryan Adams inte släpper ny musik ungefär varje år, en värld där han inte turnerar jämt och ständigt med tre timmar långa spelningar som nästan tvångsmässigt hålls var och varannan kväll om året? 

När 2009 kom ville han helt enkelt inte vara med längre, han mådde inte tillräckligt bra varken sett till hälsan eller till det mentala som krävs för att orka harva omkring i turnébussar så han packade helt enkelt in, splittrade The Cardinals på vägen, och återvände hem för att koppla bort för första gången på mycket länge.

När han kom tillbaka var det helt själv, knappt med några instrument med sig, bara sin trasiga sångbok och två akustiska gitarrer från Sundberg Guitars och en flygel, och de kanske tusentals låtar han hunnit släppa på sina 21 år som obscent aktiv musiker.

Detta är den återkomsten, samlad i en elegant box fylld till bredden med vinylskivor, hela den första turnén tillbaka efter krämporna av och slagen mot Meniere's, dokumenterad i 15 kapitel från 15 städer, presenterad och framförd på det mest intima sätt Ryan Adams tillåtit hittills i sin karriär. 

Han har själv berättat flera gånger under och efter att detta varit det absolut bästa, roligaste, mest givande han någonsin har gjort som musiker, att det lyst upp vägen tillbaka för honom. Alla som var där vet exakt vad det är han menar, och Live After Deaf är den enklaste, renaste och mest oförstört briljanta inblicken som finns in i detta nya, bästa och roligaste kapitel i Ryan Adams liv.


Följ Ryan Adams Tryck på hjärtat

0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.

GAFFA Shop

Adams, Ryan: 1989
Kr. 119,00
Köp på GAFFA Shop
Adams, Ryan: 1989 (2xVinyl)
Kr. 240,00
Köp på GAFFA Shop
Adams, Ryan: Ashes & Fire
Kr. 71,00
Köp på GAFFA Shop
Adams, Ryan: Ashes & Fire (Vinyl)
Kr. 264,00
Köp på GAFFA Shop
Adams, Ryan: Cardinology
Kr. 167,00
Köp på GAFFA Shop