The Gaslight Anthem: Handwritten

The Gaslight Anthem
Handwritten

The Gaslight Anthem: Handwritten

GAFFA

CD / Mercury/Universal
Utgivning D. 2012.07.23
Recenserad av
Özgür Kurtoglu

Redan på American Slang hördes idétorkan och den gick inte att dölja väl nog för att maskera att originaliteten, även om den robusta rock killarna spelar fortfarande lät väldigt mycket som The Gaslight Anthem, fått sig några törnar.

Väldigt ofta använder kvartetten samma mönster i sina låtar, både när det ska gå i ett lugnare och mer allsångsvänligt tempo samt när de låter punkrötterna lysa igenom och drar upp farten därefter. Verserna och refrängerna är ofta konstruerade på samma sätt. Utvecklingen framåt har inte gått tillräckligt långt denna gång från det förra albumet för att vara lika fängslande som bandet var dessförinnan.  

Ibland låter Handwritten därför som om det var gjort av vilket annat rockband som helst med lite väl genomskinliga allsångsförsök. Det låter som det frågande i Pearl Jam, som det storslagna i Bruce Springsteen, som det svängiga och Americana-kryddade i Tom Petty & The Heartbreakers, som den så kallade amerikanska drömmen. Som The Gaslight Anthem, ett band som snart målat in sig i ett hörn.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA