Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Nas
Life Is Good

Def Jam | Släpptes tisdag 17 juli 2012
GAFFA | Recenserad av Ametist Azordegan
Tisdag 2012-07-17 08:00
GAFFA
6 stjärnor6 stjärnor6 stjärnor6 stjärnor6 stjärnor6 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify    GAFFA Shop

Både en epilog och ett avstamp.

Detta är både en epilog och ett avstamp. Detta är fullbordan av ett sista kapitel och begynnelsen på ett nytt avsnitt i Nas karriär och liv, och han har full kontroll över förloppet. Med vilja och vigör spränger Nas nu vallen och tar sig vidare in i nästa tidsrum.

Albumet är dels ett resultat av Nas omtumlande relation med ex-frun Kelis vars gröna bröllopsklänning syns på skivomslaget. Klänningen var nämligen det enda hon lämnade kvar i deras hem när de skildes åt. Delvis är albumet också resultatet av att Nas kommit till åren så pass att han nu kan begrunda sin egen livshistoria. Den snart 40-årige raplegendaren berättar återkommande om hur han har uthärdat livets svårigheter och nu står stark och stolt.

Nas har aldrig varit så personlig och samtidigt haft sådan attack. Vissa låtar är så förtroliga att man byter rysning mot rysning när spåren byter av varandra. Hans betraktande historieberättande känns igen och det gör även hans uppfostrande pekfinger. På Life Is Good har Nas avancerat sin roll som samhällslärare.

Rappen är lika sofistikerad som aggressiv. Nas flow är som en lätt boll som studsar omkring fritt inom beatets fyra ramar. Flowet är ledigt och känns improviserat när det mjukt dansar omkring med en nästan intuitiv känsla för musikens infattning. Albumet innehåller klubb-bangers i exempelvis The Don, medvetenhet i Worlds An Addiction, sociopolitik i Back When och det personliga i Bye Baby. Allt sammanfogat av ett sound som är rivigt och skakigt, mörkt och dramatiskt med inslag av soulmusik.

 


Följ Nas Tryck på hjärtat

Nas: Liseberg, Göteborg
2013-06-01 (recension)
0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.

GAFFA Shop

Nas: Halftime (Vinyl)
Kr. 240,00
Köp på GAFFA Shop
Nas: Made You Look: God's Son Live
Kr. 119,00
Köp på GAFFA Shop
NAS: Untitled
Kr. 167,00
Köp på GAFFA Shop
Nas: Video Anthology, Vol. 1
Kr. 192,00
Köp på GAFFA Shop