Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Testament
Dark Roots Of Earth

Nuclear Blast | Släpptes tisdag 31 juli 2012
GAFFA | Recenserad av Tomasz Swiesciak
Söndag 2012-07-29 08:00
GAFFA
4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify

Big 4's lillebrorsa håller thrash-fanan högt.

Anthrax? Ett gäng överskattade primadonnor med mer banddramatik än en sedvanlig dokussåpa. Megadeth? En böghatande gudsfanatiker och republikan som aldrig haft någon känsla. Slayer? Högkvalitiv blasfemisk metal men lika spännande efter tjugo år som katolsk älskog. Metallica? Försvann slutligen upp i sina rövar förra året.

Testament? Den förbisedda lillebrorsan och ända kvarvarande reliken från 80-talets glansdagar som fortfarande gör den klassiska Bay Area-thrashen spännande.

Trots Bostaphs avhopp lider inte rytmsektionen nämnvärt av frånvaron av hans särpräglande skinnpiskande. Inhopparen och tillika monstret Gene Hoglan bjuder på överraskningar och en fräschör. Blastbeatsen i Native Blood och True American Hate är sparsmakade och tillför en extra dimension till musiken mer än att vara där enbart för sakens skull. I överlag är Dark Roots Of Earth en gedigen platta där thrashen är kvalitativ från start till slut. Det lilla minuset är egentligen bara balladen Cold Embrace; inget dåligt spår, bara en onödig temposänkning.


Följ Testament Tryck på hjärtat

1 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:
0
"monstret"?

Logga in för att kommentera.