Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Animal Collective
Centipede Hz

Domino / Playground Music | Släpptes måndag 3 september 2012
GAFFA | Recenserad av Daniel Andersson
Lördag 2012-09-01 19:11
GAFFA
5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify    GAFFA Shop

En tillskruvad popformel som fortfarande fungerar.

Animal Collective har funnits med på den experimentella pophimlen ända sedan tidigt 2000-tal. Fram till dagens datum har de släppt åtta studioalbum under nämnda namn − plus ett flertal soloalbum. Under årens lopp har de varit med eller mindre svårlyssnade, men ändå lyckats nå ut till en bredare indiepublik. Nu är de framme vid nionde fullängdaren Centipede Hz. Cementerar de sitt namn som alternativpopens husgudar?

För att presentera det nya materialet valdes Honeycomb och Today's Supernatural. Dessa spår tyder inte på någon radikal musikalisk förändring, och detsamma gäller skivan i stort. Båda låtarna framförs av Avey Tare, som mer eller mindre brottas med orden innan de formas till meningar; tempot är uppskruvat, musiken bråkar med lyssnaren, vill inte vara vän med någon. Och givetvis hittas ett par skruvade samplingar.

Trots ovanstående beskrivning är detta ett av bandets mer lättlyssnade skivsläpp, vilket är positivt och får mig att känna lättnad. Deras melodier är alltför bra för att gömmas i ett ljudmässigt drogrus. Bland skivans spår hittas till och med en städad poplåt som Rosie Oh. Åtminstone för att vara Animal Collective. Men för att vara ärlig, så kan det vara svårt att hitta djupare mening i gruppens musik. Å andra sidan är popmusik ämnad att underhålla, och det är svårt att ha tråkigt tillsammans med Animal Collective. Men skivan kommer inte att övertyga belackarna, tror mer på kommersiell status qou.  

 


Följ Animal Collective Tryck på hjärtat

0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.

GAFFA Shop

Animal Collective: Fall Be Kind EP
Kr. 71,00
Köp på GAFFA Shop
Animal Collective: Merriweather Post Pavillion
Kr. 143,00
Köp på GAFFA Shop
ANIMAL COLLECTIVE: PROSPECT HUMMER
Kr. 167,00
Köp på GAFFA Shop
Animal Collective: Strawberry Jam
Kr. 167,00
Köp på GAFFA Shop
Animal Collective: Water Curses (EP)
Kr. 83,00
Köp på GAFFA Shop