Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Jessie Ware
Devotion

Universal Music | Släpptes måndag 20 augusti 2012
Recenserad av Harald Broström
GAFFA
4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor
4 stjärnor
Läsarna
5,00 stjärnor i snitt (efter 1 röster)
Betygsätt själv genom att logga in föra musen över stjärnorna ovanför.
  WiMP    Spotify

SBTRKT-medhjälparen går solo med hängiven röst i fokus.

På samma sätt som att den idogt nötande gitarrperfektionisten hör hemma i 1970-talet, tillhör det nästkommande decenniet den klara och opolerade rösten.

Med det i beräkningarna är det därför inte speciellt konstigt att den skönsjungande brittiskan Jessie Ware, som tidigare har samarbetat med SBTRKT, flörtar med det fröjdiga 80-talet. En del spår på Devotion ligger bara och väntar på att en 30-årig Cyndi Lauper ska smyga in och lägga en mustig brygga.

Det är just Jessie Wares röst som är den stora behållningen på hennes debutskiva. Devotion är ett väl valt namn på albumet, för det är precis vad som är storheten i hennes sång: hängivenheten. Hon håller ideligen koncentrationen uppe och låter inte någon lättja eller nonchalans ta över ens en nanosekund, vilket Devotions två bästa spår, tidiga singeln Running och upptempolåten 110 %, är utmärkta exempel på.

Om Wares stämband levererar en konstant jämnhet är produktionerna den raka motsatsen. De vilda konstnärliga utflykterna ligger i numerärt underläge mot de säkra korten, tråkigt nog.

Följ Jessie Ware Tryck på hjärtat

Jessie Ware: Berns, Stockholm
2012-12-04 (recension)
Tipsa en vän
0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.