Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Amanda Palmer and The Grand Theft Orchestra
Theatre Is Evil

Cooking Vinyl | Släpptes måndag 10 september 2012
GAFFA | Recenserad av Josefin Bagge
Lördag 2012-09-08 08:00
GAFFA
3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify

Ett överarbetat virrvarr som döljer en låtskrivare i toppklass.

Amanda Palmer och hennes Grand Theft Orchestra är i lika delar flamboyant och svulstig som bitsk och okonventionell. Det att svårt att veta hur man egentligen ska ställa sig. Är dessa vidriga poplåtar ett budskap rakt från hjärtat eller är de något slags sarkastiskt statement? Är det meningen att man ska skratta sådär översittande eller bara nicka övertygat och hålla med? Är det ironi, eller va?

Så mycket med Theatre Is Evil får ögonloberna att vilja hoppa ur sina hål i ren förskräckelse, men så finns det också gömt under allt krås och flärd och avsikten att få allt låta så högt och fläskigt och rabiat det bara går, en röst och en låtskrivare som vet vart skåpjäveln ska stå. Palmer har både humor och ömhet, speciellt rörande är The Bed Song där hon håller sig till det avskalade formatet, som ger texterna den rättvisa de förtjänar.

Skivan som för övrigt finanserades helt av crowdfunding, är ett något överarbetat och hysteriskt virrvarr som känns ungefär en halvtimme för långt. Det blir bäst när hon lugnar ner sig och blir personlig. Den sista kvarten räcker gott.


0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.