Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Wovenhand
Laughing Stalk

Glitterhouse records | Släpptes fredag 7 september 2012
GAFFA | Recenserad av Mathilda Dahlgren
Onsdag 2012-09-05 19:00
GAFFA
4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify

Kampen mot ondskan fortsätter med tyngre och kraftfullare medel.

David Eugene Edwards har en förmåga att skapa ett hav av ödesmättat allvar. Hans musik får en att att ana domedagen, vilken sekund som helst. En förväntansfull tystnad byggs upp innan de ritualliknande låtarna väller fram.

Extas och magi exploderar genom de indianska regndansrytmerna och lägger sig som kremerad aska i en vacker urna. Kampen mot det onda fortsätter med allt tyngre och kraftfullare medel, människan ska väckas upp och förstå att jorden håller på att haverera om inget görs. Edwards sång ekar som en bergspredikan ur till våra sökande själar. Jag hoppas att allt fler kommer att upplysas i "Wovenhand-land" innan det är för sent.

Bandet har splittrats men vävts ihop igen med ny basist och ny gitarrist. Resultatet blir ett hårdare sound med tunga gitarrer och en allt mörkare känsla som lutar lite åt Nine Inch Nails. Det krockar lite med naturkänslan, men även elektricitet uppkommer ju ur naturkrafter. Tyvärr blir inte bandet, som "organism", detsamma när man byter ut livsviktiga delar. Musiken kräver sin tid innan varje låt faller på plats i våra medvetanden. Edwards, som utgör själva hjärtat, visar vägen med hela handen och sviker varken Gud eller oss människor.

 


Följ Wovenhand Tryck på hjärtat

Wovenhand: Refractory Obdurate
2014-04-23 (recension)
Wovenhand till Sverige
2014-03-10 (nyhet)
0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.