Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Peter Morén
Pyramiden

Ingrid | Släpptes onsdag 19 september 2012
GAFFA | Recenserad av Andrea Arvidsson
Måndag 2012-09-17 19:28
GAFFA
4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify

En enkel vandring genom vardagsrealism, självdistans och samhällskritik.

När Ingrid-kollektivet gör sin premiärspelning på lördagsnatten under Way Out West bjuder man på både ett och två bejublade smakprov från Peter Moréns tredje soloalbum. Luften är het av publikens förväntningar och låtarna lyfts upp av vänner som Lykke Li, Björn Yttling och Joakim Åhlund.

Men även utan storslagen liveinramning, utanför konstellationer som poporkestern The Plan, superindiebandet Tutankamon eller nyss nämnda stjärnkollektivet Ingrid, har Morén en hel del att säga till om. I soloprojektet är det i synnerhet de svenska texterna som lyser starkast, enkla men ärligt vandrandes genom vardagsrealism, självdistans och samhällskritik. Musikaliskt lyckas han därtill beröra alla nivåer i skalan mellan kittlande outforskat och behagligt välbekant.  

"Har jag gjort det här för länge nu? Behöver världen ännu mera popsång?" frågar sig en blygsam Morén i skivans andra spår. Men Pyramiden bara klargör det kanske redan uppenbara – så länge Peter Morén gör popsånger, i kollektiv eller på egen hand, råder ingen tvekan om att världen behöver dem.


Följ Peter Morén Tryck på hjärtat

Ring, ring ... Peter Morén
2012-09-25 (artikel)
0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.