Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Spiders
Flash Point

Crusher Records | Släpptes fredag 5 oktober 2012
GAFFA | Recenserad av Tomas Lundström
Onsdag 2012-10-03 18:05
GAFFA
4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify

Ett moget debutalbum som osar 70-tal och rock.

Som ungt band är det lätt att låta skygglapparna sitta kvar och göra förhastade saker. Som att ge ut en debutskiva innan man är helt redo för det. Göteborgarna i Spiders har haft den goda smaken att vänta.

Nu är det kanske inte helt rätt att kalla Spiders för ungt, med tanke på gitarristen John Hoyles förflutna i Witchcraft och att bandet från början även inkluderade en medlem från Graveyard. Men ändå. Spiders har träget kämpat på, gett ut en tia och ett knippe sjuor, men framför allt spelat flitigt live och vuxit i kostymen.

När nu första fullängdaren Flash Point ser dagens ljus är det ett naturligt steg man tar. Och Spiders låter fullständigt bekväma. Båda singlarna Fraction och senaste Weekend Nights finns med på Flash Point, men de framstår i efterhand som om de representerar en tämligen enkelspårig bild av Spiders; som ett ordinärt 70-talsrockband.

Flash Point finns fler bottnar än så. Bäst blir det i Motörhead-doftande Hang Man och släpiga Loss & Trouble. Och jag gillar verkligen att sångerskan Ann-Sofie Hoyles låter lite skränigare än vi har vant oss vid.


Följ Spiders Tryck på hjärtat

Spiders: Shake Electric
2014-10-27 (recension)
Tre nya till Sthlm Fields
2014-04-28 (nyhet)
0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.