Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

The Orb & Lee "Scratch" Perry
The Observer In The Star House

Cooking Vinyl | Släpptes onsdag 19 september 2012
GAFFA | Recenserad av Fredrik Franzén
Måndag 2012-09-17 19:08
GAFFA
2 stjärnor2 stjärnor2 stjärnor2 stjärnor2 stjärnor2 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify

Perry tramsar och The Orb gapar av beundran.

Lee Perrys betydelse går inte att överskatta. Hans banbrytande studioexperiment formade inte bara dub och reggae, utan sonderade också terrängen för techno, dubstep, triphop och annan loop-baserad mixerbordsmusik. Därtill kan man argumentera för att han uppfann remixen.

Det sagt, idag är Perry en förvirrad 78-åring utan musikalisk riktning. Undertecknad såg honom live för ett par år sedan och det gjorde ont i både öron och hjärta. Men hur säger man till en levande legendar att han suger? Ska man ens?

Herrarna i ambient/techno-konstellationen The Orb är även de legendarer, om än i betydligt snävare kretsar. Det betyder dock inte att de förmår hantera Perrys förvirring. Tvärtom låter de honom jollra, nödrimma och scooby-doa sig tillbaka till bebisstadiet, medan deras menlösa dub-takter puttrar likt en kalkskadad kaffekokare i bakgrunden. Det förekommer inte något som helst utbyte dem emellan. Perry tramsar och lallar. The Orb gapar av beundran och märker inte att den distingerade kejsaren numera är naken. Sorgligt.


0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.