Markandeya Collective: Mirror Of Words – Part One

Markandeya Collective
Mirror Of Words – Part One

Markandeya Collective: Mirror Of Words – Part One

GAFFA

EP / Nataraj Records
Utgivning D. 2012.09.10
Recenserad av
Tobias Öhgren

Kultiration från Göteborg fick under 00-talet stor uppmärksamhet för sin folk-reggae. Men 2009 kom det senaste och självbetitlade albumet, sedan dess har de haft en paus på obestämd tid.

Sångaren Marcus Berg har istället under de senaste åren studerat, byggt hus på Bali (oväntat!) och jobbat med detta projekt.

Redan 2007 släppte han albumet Markandeya, men nu har han samlat ihop kollektivet för att spela in den första delen i ep-trilogin Mirror Of Words.

Om det alltid varit viktigt för Kultiration att i viss mån experimentera i sin musik finns det tydliga spår av det att finna även här – elektronik och pop är lika självklart som traditioner. Det känns även hälsosamt att det är på det viset. Ep:n inleds med att Flames On Flames rycks igång med ett hisnande beat och avslutas med den trögflytande fina The Churning Of The Ocean.

Om det känns givet att han bygger hus på Bali är det desto roligare att bli överraskad i musiken. För det är variationen, de oväntade ingångarna och symmetrin mellan text och melodi som gör Markandeya Collective intressant. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA