Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Ken Stringfellow
Danzig In The Moonlight

Lojinx | Släpptes måndag 1 oktober 2012
GAFFA | Recenserad av Mathias Skeppstedt
Lördag 2012-09-29 08:00
GAFFA
3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP

Ex-Posie når inte riktigt ända fram på fjärde solo-plattan.

Efter att ha skapat odödlig pop med Jon Auer i The Posies, extraknäckt i R.E.M. återupplivat Big Star och producerat åtskilliga band har Ken Stringfellow någonstans mellan allt det hunnit spela in excentriska och underbara soloplattor.

Efter åtta år är det dags för skiva nummer fyra och som vanligt har Ken vägrat att dels spela Posies pop, dels att hålla sig till en genre eller musikstil. Det är innovativt, felfritt producerat och väldigt, väldigt vackert. Tyvärr håller den kanske inte samma klass som 2004 års Soft Command som var både mer varierad och hade starkare låtar. Ibland känns det som att de flesta låtarna på Danzig In The Moonlight går i samma tempo och även om allt är så otroligt välspelat så blir det en enda lång mellantempo-sång av det.

Men någonting säger mig att jag kommer att få ångra den här recensionen och om ett år skulle det inte alls förvåna mig och den framstår som en av Ken Stringfellows starkaste. Just nu känns den dock lite som en besvikelse, fast en besvikelse med flera toppar och utan tvekan årets bästa skivtitel.


Följ Ken Stringfellow Tryck på hjärtat

Fem till Peace & Love
2011-05-19 (nyhet)
0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.