Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Firewater
International Orange

/ Bloodshot Records | Släpptes tisdag 11 september 2012
GAFFA | Recenserad av Mathias Skeppstedt
Måndag 2012-09-10 20:03
GAFFA
4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP

Spinner vidare på sin musikaliska karusell.

Tod A och hans rövarband av internationella musiker skapade 2008 årets bästa platta i den eklektiska The Golden Hour. Tod reste runt med en laptop och spelade in musik i Israel, Indien, Pakistan och Turkiet som han sedan skrev låtar runt och skapade en underbar mix av allt det han hört och upplevt under sina resor.

Numera har han lämnat Brooklyn och är bosatt i Istanbul där han fokuserat på att göra en rakare och enklare skiva. Men saker är ju inte så enkla i Firewaters värld, inget är någonsin rakt och när bandet spelar pop är det fortfarande mer mambo, bollywood, dub, rysk folk, ska och allt annat de kan klämma in i en sång. International Orange är ingen The Golden Hour, utan istället bara en väldigt bra skiva som växer mer och mer för varje lyssning. Ex-Millionarie Mambo är en oemotståndlig låt med den underbara öppningsraden: "drunk as the pope on a dead afternoon" där refrängen är hela bandet som skriker ordet: MAMBO! medan Dead Man's Boots har ett fantastiskt blås som charmar byxorna av vem som helst.

Känns nästan omöjligt att föreställa sig att Firewater startade som ett projekt mellan medlemmar i Cop Shoot Cop och The Jesus Lizard, numera är de närmare ett skadat ska-band som spelar mexikanska bröllop och turnerar cirkusar i tredje världen.


0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.