Firewater: International Orange

Firewater
International Orange

Firewater: International Orange

GAFFA

CD /
Utgivning D. 2012.09.11
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

Tod A och hans rövarband av internationella musiker skapade 2008 årets bästa platta i den eklektiska The Golden Hour. Tod reste runt med en laptop och spelade in musik i Israel, Indien, Pakistan och Turkiet som han sedan skrev låtar runt och skapade en underbar mix av allt det han hört och upplevt under sina resor.

Numera har han lämnat Brooklyn och är bosatt i Istanbul där han fokuserat på att göra en rakare och enklare skiva. Men saker är ju inte så enkla i Firewaters värld, inget är någonsin rakt och när bandet spelar pop är det fortfarande mer mambo, bollywood, dub, rysk folk, ska och allt annat de kan klämma in i en sång. International Orange är ingen The Golden Hour, utan istället bara en väldigt bra skiva som växer mer och mer för varje lyssning. Ex-Millionarie Mambo är en oemotståndlig låt med den underbara öppningsraden: "drunk as the pope on a dead afternoon" där refrängen är hela bandet som skriker ordet: MAMBO! medan Dead Man's Boots har ett fantastiskt blås som charmar byxorna av vem som helst.

Känns nästan omöjligt att föreställa sig att Firewater startade som ett projekt mellan medlemmar i Cop Shoot Cop och The Jesus Lizard, numera är de närmare ett skadat ska-band som spelar mexikanska bröllop och turnerar cirkusar i tredje världen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA