Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Conor Maynard
Contrast

EMI | Släpptes måndag 15 oktober 2012
GAFFA | Recenserad av Harald Broström
Lördag 2012-10-13 08:00
GAFFA
5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify

Plockar upp den mantel som Timberlake lämnade på klubbgolven.

Minns ni september 2006? I Sverige avslutades på allvar en nästan 80-år lång folkhemsepok. Ute i vida världen sparkade Justin Timberlake och Timbaland in porten till planetens diskotek med FutureSex/LoveSounds och dess dansanta och popiga r'n'b.

Sen dess har Timberlakes guldtron stått där och väntat utan att någon på allvar har kunnat slå sig ner i den. Nu har två tidigare potentater, Ne-Yo och Pharell, hittat en tredje. Och faktum är att den 19-årige Conor Maynard från Brighton har ett guldläge att skaffa sig samma genomslagskraft som firma Timberlake/Timbaland.

Debutalbumet Contrast gick direkt upp i topp på Storbritanniens albumlista och är en skiva som skjuter först och frågar sen. I stil med en klassisk nattklubbsbrakare är den uppbyggd enligt den lika klassiska dramaturgifiguren "valfisken": upptrappning med Vegas Girl, explosion/fist-vevande till Take Off och Better Than You och till slut eftersvettningar genom Glass Girl.

Förutsatt att du inte bär på en vaxpropp av storlek Bulgarien i innerörat eller bor i en bunker kommer du inte att kunna undgå Maynard i höst.


0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.