Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Conor Maynard
Contrast

EMI | Släpptes måndag 15 oktober 2012
GAFFA | Recenserad av Harald Broström
Lördag 2012-10-13 08:00
GAFFA
5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor
5 stjärnor
Läsarna
Ännu inte betygsatt av läsarna
Betygsätt själv genom att logga in föra musen över stjärnorna ovanför.
  WiMP    Spotify

Plockar upp den mantel som Timberlake lämnade på klubbgolven.

Minns ni september 2006? I Sverige avslutades på allvar en nästan 80-år lång folkhemsepok. Ute i vida världen sparkade Justin Timberlake och Timbaland in porten till planetens diskotek med FutureSex/LoveSounds och dess dansanta och popiga r'n'b.

Sen dess har Timberlakes guldtron stått där och väntat utan att någon på allvar har kunnat slå sig ner i den. Nu har två tidigare potentater, Ne-Yo och Pharell, hittat en tredje. Och faktum är att den 19-årige Conor Maynard från Brighton har ett guldläge att skaffa sig samma genomslagskraft som firma Timberlake/Timbaland.

Debutalbumet Contrast gick direkt upp i topp på Storbritanniens albumlista och är en skiva som skjuter först och frågar sen. I stil med en klassisk nattklubbsbrakare är den uppbyggd enligt den lika klassiska dramaturgifiguren "valfisken": upptrappning med Vegas Girl, explosion/fist-vevande till Take Off och Better Than You och till slut eftersvettningar genom Glass Girl.

Förutsatt att du inte bär på en vaxpropp av storlek Bulgarien i innerörat eller bor i en bunker kommer du inte att kunna undgå Maynard i höst.

Tipsa en vän
0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.