Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Moneybrother
This Is Where Life Is

Redbull | Släpptes onsdag 26 september 2012
GAFFA | Recenserad av Jonathan Bengtsson
Måndag 2012-09-24 17:13
GAFFA
3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP

Inspiration från världens alla hörn resulterade i en mellanskiva.

Anders Wendins sjätte skiva är finansierad av ett företag som säljer konserverat tjurpiss på burk. Detta känns först och främst viktigt att poängtera.

Den benige brodern har – tack vare energidrycksjätten Redbull – givits privilegiet att spela in delar av sitt nya alster i världens alla hörn, i replokaler vars hemvist jag förmodligen inte skulle kunna peka ut på en karta.

Med det och skivomslaget i åtanke är det enkelt att förmoda att herr Wendin på Paul Simonskt maner har införlivat sitt This Is Where Life Is med lite annorlunda referenser, lite samba, lite exotiska fläktar. Lite cittra, möjligtvis. Men saken är den att vår käre Moneybrother inte tycks ha förskjutit sina musikaliska perspektiv särskilt långt alls. Den gamle Monster-sångaren står fortfarande med ena stuprörsbenet i The Clash, det andra i en andefattig industristad, någon arm i Springsteen, någon i lättsam rockabilly. Allt draperat i brusten kärlek, i suddiga, brinnande kvällar, i missmod, i glädje.

Inledande Each The Others World Entire inspirerar till dans, så också I Can Shake It, som för tankarna till en sista kväll, innan barndomsgänget för alltid skiljs åt. Jealousy låter som något Joe Strummer skulle kunna frammana i skaplig form och det säger en hel del. Ja, sammantaget är det stundtals väldigt bra.

Men alltför ofta lite otillfredsställande. Alltför många spår passerar förbi utan att riktigt ge avtryck, alltför många melodier försvinner istället för att fästa sig. Moneybrother har utan tvekan storhet i sig. Något som, tyvärr, inte riktigt framkommer på denna mellanskiva.


Följ Moneybrother Tryck på hjärtat

Popstjärnor till ö-kalas
2015-05-05 (nyhet)
0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.