Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Parkway Drive
Atlas

Epitaph | Släpptes måndag 29 oktober 2012
GAFFA | Recenserad av Kristofer Hadodo
Lördag 2012-10-27 18:06
GAFFA
3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    GAFFA Shop

Produktivitet fortsatt hög, kvalitet något sviktande.

Bilden av den idylliska surf- och turistorten Byron Bay i Australien förändrades sedan Parkway Drive debuterade på 00-talet och tog först hemlandet med storm, sedan resten av hardcore- och metalvärlden. På meritlistan finns bland annat tre album och två dvd, respektabla listplaceringar och omfattande turnéer. Efter sju sommarveckor i en Los Angeles-studio är kvintetten redo att leverera igen. Skivbolagets förväntningar på decenniets första Parkway Drive-album verkar vara skyhöga.

Måttliga beundrare av gruppens diskografi lär inte överväldigas av Atlas. Låtordningen är märklig och tempot känns överlag trögt. Det är förstås spännande att en låt kryddas med en maffig kör, att de leker med rösteffekter i en annan och att det tutas i trumpet i en tredje, men man blir mätt på de många akustiska sekvenser som dyker upp och rubbar energiflödet och man störs av titelspårets vassa stråkar.

Med hjälp av producenten Matt Hyde (en fena på ylande gitarrer och smattrande trummor) har Parkway Drive återfått sitt pigga sound efter den något tungfotade föregångaren. Det gör att snabbheten och brutaliteten lyfts fram galant i både Wild Eyes, Swing och Snake Oil And Holy Water. Just de element som utmärkt denna grupp sedan debuten.


Följ Parkway Drive Tryck på hjärtat

Parkway Drive till Sverige
2012-06-05 (nyhet)
0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.