Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / EP

Min Stora Sorg
Ep

Bengtsson & Wirfält | Släpptes måndag 10 september 2012
GAFFA | Recenserad av Jack Hildén
Lördag 2012-09-08 08:00
GAFFA
6 stjärnor6 stjärnor6 stjärnor6 stjärnor6 stjärnor6 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify

Bästa på svenska sedan Anarkist.

Min Stora Sorg är ett projekt av Ann Sofie Lundin. Till det kan tilläggas att ep:n består av fyra låtar och en mix som tillsammans utgör det bästa jag hört på svenska sedan Mattias Alkbergs Anarkist. Tänk er Erik Enokssons (producent, för övrigt) klaustrofobiska soundtrack till Farväl Falkenberg och Man Tänker Sitt. Karaktärerna som långsamt rör sig genom vajande, högt gräs. Utforskar något grundläggande, till högtidliga körer och orglar. Vackert och ensamt. Tänk er sedan fragment av Lykke Lis Wounded Rhymes.  

Det lilla som hittills sagts handlar till stor del om det personliga och privata, dagboksproblematiken. Men jag drabbas aldrig av samma generande känsla som att bläddra i någons hemliga anteckningar. Bra konst förmår att vara privat och allmängiltig samtidigt. Ann Sofie uppnår det genom att sampla skollovshymner (Du sommartid) och applicera den framåtblickande texten på personen i låtarna. En person som tack vare ödesmättat piano och släpande sång framstår som allt annat än framåtblickande.

Jag tänker inte avsluta i käcka ordalag som "Det ska bli intressant att följa Ann Sofies utveckling", eftersom det är förminskande mot verket i fråga. Det är ett verk som är fullgott i sig självt. 


Följ Min Stora Sorg Tryck på hjärtat

0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.