Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

James Iha
Look To The Sky

The End | Släpptes onsdag 24 oktober 2012
GAFFA | Recenserad av Mathias Skeppstedt
Tisdag 2012-10-23 18:03
GAFFA
2 stjärnor2 stjärnor2 stjärnor2 stjärnor2 stjärnor2 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify

Den forne Smashing Pumpkins-medlemmen bjuder på hissmusik.

Det har gått nästan 15 år sedan Smashing Pumpkins-gitarristens senaste platta som inte var någon speciellt rolig affär. Man fick känslan av att tumulten och kaoset som hade kännetecknat de senaste åren av bandets karriär hade tömt James Iha på allt han hade.

Så när han nu kommer tillbaka satsar han allt han har, han sjunger, spelar gitarr och har fyllt alla andra positioner med idel kända namn från Arcade Fire, Yeah Yeah Yeahs, Tegan & Sara, Guided By Voices, Lemonheads, Television plus en massa andra hippa indieband. Och skivan är välspelad, välproducerad, kompetent och allt annat man kan tänka sig men tyvärr till döden tråkig.

Att Niklas Frisk och Andreas Mattson har hjälpt till att skriva låtar får man väl bortse ifrån, för är det tråkigt så är det. Men om de byggde en hiss vid Nytorget på Södermalm i Stockholm så är det den här plattan som skulle spelas i hissen; polerat, melodiöst, tråkigt och kreddigt.

Men frågan i dessa nerladdningstider är väl egentligen hur smart det är att slappa en skiva i Japan i mars och sedan i resten av världen sex månader senare.


Följ James Iha Tryck på hjärtat

0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.