Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

The Killers
Battle Born

Island / Universal | Släpptes måndag 17 september 2012
GAFFA | Recenserad av Daniel Andersson
Lördag 2012-09-15 08:00
GAFFA
2 stjärnor2 stjärnor2 stjärnor2 stjärnor2 stjärnor2 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify

Med blicken fäst mot de stora arenorna.

The Killers blev hitfantomer under andra delen av 2000-talet med Somebody Told Me och Human och har till dagens datum sålt imponerade 15 miljoner album. Las Vegas-bandet har även för vana att slå på stora stadiumtrumman och med nya albumet Battle Born har de anlitat Brendan O'Brien, Stuart Pearce och Daniel Lanois för att stärka denna status ytterligare. På förhand låter detta som en plan ämnad att skapa fantasilös slentrianrock. Mina förhoppningar är med andra ord låga.

Med ett perfektionistiskt anslag, återvunnen 80-talsproduktion och gitarrer hämtade ur valfritt nostalgiprogram, blir överraskningsmomenten få; dessa punkter stämmer bäst överens på första singeln Runaways, som utgör lättsmällt och intetsägande popcornrock. Men i vissa stunder fungerar trots allt Battle Born relativt bra. November Rain-balladen Here With Me har potential att locka fram stämningständaren och Heart Of A Girl ger ett melodiöst och kraftfullt intryck – i sistnämnda spår plagierar de dock Lou Reeds patenterade basgång i Walk On The Wild Side.

I det stora hela är dessvärre Battle Born en skiva som rinner av som vatten på en gås. Brandon Flowers med bandkamrater saknar eget uttryck, musiken säger inget om människorna bakom, vilket blir ett problem när de spelar på lyssnarens känsloregister. Jag hittar således få argument för att återvända till albumet efter att titellåten tagit slut. Kan emellertid erkänna att jag fm-dansar till countryklingande From Here And Out.

 


Följ The Killers Tryck på hjärtat

0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.

GAFFA Shop

Killers, The: Battle Born
Kr. 167,00
Köp på GAFFA Shop
Killers, The: Battle Born (Vinyl)
Kr. 192,00
Köp på GAFFA Shop
Killers, The: Battle Born Dlx.
Kr. 204,00
Köp på GAFFA Shop
Killers, The: Day & Age
Kr. 59,00
Köp på GAFFA Shop
Killers, The: Direct Hits
Kr. 167,00
Köp på GAFFA Shop