Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Thee Oh Sees
Putrifiers II

In The Red | Släpptes måndag 17 september 2012
GAFFA | Recenserad av Daniel Magnusson
Onsdag 2012-09-19 17:42
GAFFA
4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify

Fortsätter att förvalta psychrocken väl.

Den stora skillnaden med att sitta med ett psykedeliskt rockband nu och vara en del av scenen i skedet när 60-talet tog slut 70-talet tog vid: då skedde ljudliga framsteg genom lyckosamma misstag, nu räcker det att man trycker på en knapp för att få det man söker.

Thee Oh Sees kommer från San Fransisco, såklart. Gruppens frontman John Dwyer har med sina 37 år på nacken gått igenom så gott som alla musikaliska skeenden; från Van Halen, via Can och vidare mot psykedelisk frijazz. Nu vet han exakt var det ska bränna till, var man ska tänja på ackorden och var John Cale-stråkarna ska släppas in.

Man kan tycka att det blir för mycket, så tydligt och långt ifrån framåtskridande, men faktum kvarstår: Thee Oh Sees är experter på att låta rakt igenom ärliga i sitt hantverk.

Bland snåriga noisepassager och stompig pop finner man återigen det som gjorde deras senaste splitskiva med Total Control så nödvändig. Men så har ju Dwyer också 14 album att se tillbaka på. En och annan vettig sak lär han ha snappat upp på vägen.


Följ Thee Oh Sees Tryck på hjärtat

Thee Oh Sees: Drop
2014-04-22 (recension)
Kurt Vile till Stockholm
2012-02-02 (nyhet)
0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.