Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Nelly Furtado
The Spirit Indestructible

Interscope | Släpptes onsdag 19 september 2012
GAFFA | Recenserad av Mats Almegård
Onsdag 2012-09-19 14:07
GAFFA
1 stjärnor1 stjärnor1 stjärnor1 stjärnor1 stjärnor1 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify    GAFFA Shop

Sönderproducerat och provocerande dåligt från en röst som har tappat allt.

Nelly Furtado skrev in sig i pophistorien med småtralliga I´m Like A Bird och gjorde sedan i samarbete med Timbaland två bra hits i form av Maneater och Promiscuous. Men det är rätt länge sedan nu. Det märks på The Spirit Indestructable.

Hade Nelly Furtado velat nå tillbaka till liknande höjder som på Timbalandproducerade Loose borde hon inte ha anlitat Rodney "Darkchild" Jerkins för huvudarbetet i producentstolen på denna skiva. Hans tidigare produktionsmeriter består bland annat av Black Eyed Peas och American Idol-samlingar. Hans produktion är totalt urvattnad och kräver en sångerska som kan göra något eget. Det kan inte Nelly Furtado.

Hennes röst är enerverande. Den är tunn, den svajar och den har inget omfång att tala om. Lallande High Life är förmodligen årets mest irriterande låt.

Så fortsätter det. Inte ens Nas kan rädda den här soppan med sitt inhopp i Something. Frågan är bara varför han deltar. För den här skivan är så ofantligt slätstruken och trött.

En idolvinnares första totalt skivbolagsproducerade debut? Ja, det hade det kunnat vara. En "världsartists" femte album? Nej.

Urvattnad pophouse, trött powerpop, taffliga r´n´b-pastischer.

Så länge idoltävlingarna lockar tittare och tävlande kommer sån här skit fortfarande att göras och det kommer fortsätta sälja. Det är sorgligt, men sant.


Följ Nelly Furtado Tryck på hjärtat

Nelly Furtado till Göteborg
2012-05-23 (nyhet)
N*E*R*D pratar ny skiva
2010-05-05 (nyhet)
0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.