Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

No Doubt
Push And Shove

Interscope | Släpptes onsdag 26 september 2012
GAFFA | Recenserad av Daniel Magnusson
Tisdag 2012-09-25 17:42
GAFFA
2 stjärnor2 stjärnor2 stjärnor2 stjärnor2 stjärnor2 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify    GAFFA Shop

90-talets storheter har nått slätstruken återvändsgränd.

Även om No Doubt genom åren har korsat höga berg och djupa dalar musikaliskt så har de ändå envist skridit framåt mot personlig utveckling. Under 90-talet var gruppen bland de största och samtidigt ledande ska-entusiaster, som också hade en känsla för perfekta ballader och stensäker poppunk. Och framför allt med en stark och självsäker karaktär längst fram. I'm Just A Girl är 90-talet och Spiderwebs finns där bland decenniets bästa kommersiella hits. Fortsättningen med Return Saturn var en given succé och på Rock Steady från 2001 lektes det med dub och dansmusikvibbar och samarbetades med storheter som Sly & Robbie, The Neptunes och William Orbit.

Men när Push And Shove når oss kan man inte bli annat än besviken. Här finns absolut inget som rycker upp eller irriterar. Det är en så slätstruken historia att man börjar dra paralleller med ett framtida Donkeyboy. Båda banden är som gjutna för en kommande turné, säg år 2042, sponsrad av Carema Care.

Det är roligare att åka rulltrappa än att beta av spår efter spår på Push And Shove och jag tror att gamla fans till den nu 26 år gamla gruppen är beredda att hålla med. Med detta släpp kan i bästa fall en ny generation finna sin plats i No Doubts toner. Där kanske vi också ser No Doubts fortsatta framåtskridande. Från sparkar i taket och spott i luften till musik som är som gjord för valfri b-rulles slowmotionsekvenser.


Följ No Doubt Tryck på hjärtat

No Doubt döper album
2012-06-12 (nyhet)
No Doubt om nya albumet
2012-05-08 (nyhet)
0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.

GAFFA Shop

No Doubt: Everything In Time
Kr. 119,00
Köp på GAFFA Shop
No Doubt: No Doubt
Kr. 119,00
Köp på GAFFA Shop
No Doubt: The Return Of Saturn
Kr. 119,00
Köp på GAFFA Shop