Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Tift Merritt
Traveling Alone

Yep Roc | Släpptes fredag 5 oktober 2012
GAFFA | Recenserad av Robert Lagerström
Onsdag 2012-10-03 14:20
GAFFA
5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify

Countrystjärnan har aldrig låtit bättre.

Hon skriver låtar som Lucinda Williams och sjunger som Emmylou Harris. Men har trots ett antal fina skivor aldrig riktigt fått till det. Förrän nu. Tio år efter debutalbumet Bramble Rose gör nämligen Tift Merritt en strålande platta som till fullo visar upp hennes kvaliteter som sångare och låtskrivare. Kort sagt har hon aldrig låtit bättre.

Men så fick hon också chansen att sätta ihop ett musikaliskt dreamteam. Ett högklassigt band bestående av bland andra Calexico-trummisen John Convertino, steelgitarristen Eric Heywood och den gamle vapendragaren Jay Brown.

Materialet spelades in i Brooklyn på bara åtta dagar och soundet är luftigt, levande och organiskt. I centrum står Tift Merritts rena och klara stämma som svävar i perfekt samklang med musiken, vilken i sin tur fulländas av Marc Ribots tajta, följsamma och diskreta gitarrfigurer.

Här finns många utsökta låtar och vackrast är den skimrande Drifted Away med duetthjälp av Andrew Bird. Den och hela skivan är fylld av en förhoppningsfull längtan bort till en bättre plats.

En förändring som dock inte kommer att ske i första taget.


0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.