Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Peter Dolving
Thieves And Liars

House Of Dolving | Släpptes tisdag 23 oktober 2012
GAFFA | Recenserad av Tomasz Swiesciak
Söndag 2012-10-21 19:00
GAFFA
4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify

The Haunteds före detta sångare finner nya musikaliska uttryck.

Peter Dolving är ständigt aktuell, om inte för sina verbala smädelser i det offentliga rummet, så för sitt artisteri. Med stark integritet, politiska slagord, ständig provokation och brutal ärlighet för multitalangen ut sin konst, inte sällan som ett verktyg för att få utlopp för allt som gnager inom honom, oberoende om det är den rannsakande livsskildringen i Sieg Heil Svensson eller enbart impulsiva statusuppdateringar i de sociala medierna.

Vårens plötsliga avhopp från huvudsysslan The Haunted överraskade många. För dem som är bekanta med artistens tidigare projekt Mary Beats Jane och BringTheWarHome, torde inte den första riktiga solodebuten komma som någon chock. Inte heller den totala avsaknaden av thrash eller hardcorepunk som präglar Thieves And Liars

Den hypnotiska och stillsamma rytmen i Meinhof eller Song For You visar ambienta och vemodiga rötter som minner om The Cure. De kaotiska styckena Cocksucker Blues och No Solicitors vill inte rätta sig in i ledet utan visar en experimentell lusta samtidigt som Sunday Mornings och All This Beauty är raka kompositioner som för tankarna till post-rocken.

Med Thieves And Liars försöker Dolving, tydligare än någonsin tidigare, staka ut sin egen krokiga väg. Här på en egen etikett och ständigt med ett långfinger i ansiktet på hela den kapitalistiska musikbranschen.


Följ Peter Dolving Tryck på hjärtat

IAmFire: Eyes Wide Open
2014-11-28 (recension)
0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.