Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Svenska Kaputt
Svenska Kaputt

| Släpptes onsdag 26 september 2012
GAFFA | Recenserad av Camila Astorga Díaz
Måndag 2012-10-08 11:20
GAFFA
4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor
4 stjärnor
Läsarna
Ännu inte betygsatt av läsarna
Betygsätt själv genom att logga in föra musen över stjärnorna ovanför.
  WiMP

Det är turbulens, allt krockar och svider.

Som en tickande bomb ligger kontrabasens rostiga ljud över albumets fem spår. Det sticker och bränns när saxofonen hackar upp melodin i nästan oigenkännliga rytmer. 

Men så fort jag bildat mig en uppfattning om musiken så sveper den vidare, ned i fusionträsket och vidare över en akustisk gitarrs envetenhet. Tröstlösa Tårar inleder albumet med influenser som drömskt påminner om vildvittrors skrik följt av harmonier som halkar snett på ett piano. Tonerna dröjer sig bara kvar för att få lov att halka i varandra.

De flesta låtarna är upp emot tio minuter långa, men innehåller flera olika partier. I Nötskalsmusik #5 inleds låten med tysta små kafferepsliknande ljud, följt av rockhysteri bara för att avslutas med det mest psykedeliska och rysningsframkallande elektroniska ljud jag någonsin hört.

Svenska Kaputt struntar i alla konventioner och har istället gjort en skiva med ett helt eget regelverk. Ensamma toner dröjer sig kvar och tangerar gränsen för hur länge en ton får lov att inkräkta på rytmen. Och det är det som gör det hela intressant.

 

Tipsa en vän
0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.