Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Klabbes Bank
Protect The Forest

Hoob | Släpptes onsdag 10 oktober 2012
GAFFA | Recenserad av Camila Astorga Díaz
Måndag 2012-10-08 20:07
GAFFA
5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify

Vackert, modigt och stundtals magiskt.

För den som har intentionen att måla upp Sverige i färger, toner och melodier kommer man långt med jazzens modiga stråkdrag. Klabbes Bank har hittat ljud som sällan används tillsammans, allt från altsaxofon och trombon till märkliga elektroniska pipleksaker som gnisslar vemodigt i bakgrunden. Trummorna hamrar uppnosigt, som om självbehärskningen för en sekund släppt taget.

Samtidigt som det organiska blandas med det elektroniska skissas musikreglerna upp. Man river upp och börjar om på nytt, trotsar alla konventioner. Det fundamentala är rytmen som ligger och greppar tag i en i allt kaos. Listen To Kirppu är ljudet av en stad om natten, lyktor som fäktar och fladdrande segel. Kärleken är en blinkning till elektrotango med tusen små envisa småtoner som sipprar in under alla ens sköldar.

Det är lika delar Justice och Esbjörn Svensson Trio, men trotsigare. Dessutom finns det utrymme för de allra mest längtansfyllda tonerna att dröja sig kvar lite för länge. Som i Berlin. I den tidsrymd som uppstår när man väntar på nästa ton, där uppstår även längtan.    


0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.