Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / Vinyl + download

Skurkarna
A Crimewave Escapade

Heptown records | Släpptes fredag 5 oktober 2012
GAFFA | Recenserad av Mathilda Dahlgren
Tisdag 2012-10-16 10:38
GAFFA
4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP

Surfglad filmmusik utan film.

En filmmusik utan film. Så skulle man kunna beskriva Skurkarnas debutskiva. De tar med det förflutna in i framtiden, vilket tydligt visar sig i att skivan endast ges ut på vinyl och download, inte cd.

Musiken är rakt igenom instrumental, något som får lyssnaren att själv fantisera ihop sin egen gangsterfilm. Ett perfekt sätt att få oss alla att bli aktiva och inte bara bli matade med låtar som vore de chips en fredagsmyskväll. Det är skönt att texten utelämnas i det här fallet. De enda orden man hör är lite pratande som från en polisradio.

Stilmässigt har det kallats för "Crime-rock", men det är framför allt mycket surf över deras gangsterfasoner, dock med hårdare riff. De surfar omkring på en brottsvåg, där de knappt ens vågar få fram ett ord för att riskera att åka fast. Men den skickligt uttrycksfulla musiken avslöjar mycket nog. I nutiden ligger det danska bandet El Ray nära. De kan försöka samsas på samma våg över sundet. Dessa skurkar bör definitivt fortsätta på fri fot. Det vore snarare ett brott att spärra in dem.


0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.