Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Pig Destroyer
Book Burner

Relapse Records | Släpptes måndag 22 oktober 2012
GAFFA | Recenserad av Tomasz Swiesciak
Lördag 2012-10-20 08:00
GAFFA
5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify

Kristallklar råhet till alla snutars stora förtret.

Det är ingen konst att låta förbannad eller spela snabbt i den extrema fållan av musik. Desto svårare är det att låta genuint jävla rasande och fortsätta vara kreativ så även på femte studiosläppet inom en så pass snäv genre som grindcore. 

Fem år har passerat sedan Phantom Limb − den sjukaste samlingen av den mest vridna och brutala musik kvartetten släppt och som nått utanför de initierade fanatikerna. Pig Destroyer är minst lika ösiga nu som 2007. Största skillnaden är att Book Burner kan stoltsera med ett rens som klätts i en föredömlig klar produktion och där råheten inte har vickats en nanometer. 

Det politiska budskapet må ha tonats ner en aning men JR Hayes fortsätter att spotta ut samhällsironiska reflektioner samtidigt som mikrofonen lånats ut till kollegorna i Agoraphobic Nosebleed och Misery Index (Eve, The Bug och The American's Head).

De 19 spåren klockar in på dryga 30 minuter och resulterar i samma utmattning som ett ryskt fyspass i Gulag. Det är endast Napalm Death och Nasum som lyckats med något liknande tidigare. 


0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.