Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Andrew Bird
Hands Of Glory

Wegawam Music / Border | Släpptes fredag 26 oktober 2012
GAFFA | Recenserad av Robert Lagerström
Onsdag 2012-10-24 20:05
GAFFA
4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify

Gör musik från sin egen speciella plats.

Ingen annan låter som han. Så har också sångaren, låtskrivaren och multiinstrumentalisten Andrew Bird mutat in ett eget musikaliskt område, en plats där han blandar pop, rock och folk med jazz, balkanmusik och klassiska tongångar. Resultatet blir aldrig spretigt utan bara vackert, egensinnigt och charmigt.

Efter den strålande Break It Yourself från i våras kommer nu Bird med ett syskonalbum som nästan når upp till samma höga klass. Här drar han lite mer åt countryhållet och tolkar både Handsome Family och Townes van Zandt. Och lyckas göra materialet till sitt eget. Då är ändå If I Needed You en av van Zandts mest kända sånger och på gränsen till uttjatad.

Bird har ett ömsint handlag och en fantastisk känsla för melodier, stämningar och dynamik. När han är som bäst får han klangerna att sväva fritt och tonerna att porla som kristallklara fjällbäckar.

Det finns egentligen bara en nackdel. Stundtals kan musiken upplevas som väl perfektionistisk. Den är visserligen innerlig men ibland avmätt och något distanserad. Så även på den här skivan.


Följ Andrew Bird Tryck på hjärtat

Kelly Hogan med stjärnglans
2012-03-08 (nyhet)
Andrew Bird: Break it Yourself
2012-03-03 (recension)
0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.