Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Loreen
Heal

Warner Music | Släpptes onsdag 24 oktober 2012
GAFFA | Recenserad av Harald Broström
Måndag 2012-10-22 20:06
GAFFA
4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor4 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify

Hittar balansen mellan det kommersiella och det konstnärliga.

När det nu börjar att dra ihop sig till bokslut för 2012 har Loreen en hel del att redovisa i sin musikaliska deklaration. Från den härdsmälta i Sveriges Televisions telefonslussar som hennes Euphoria skapade i Schlagerfinalen på hemmaplan till den där magiska försommarkvällen i Baku.

Med det självförtroendet i ryggen surfar den 29-åriga Stockholmskan genom albumdebuten Heal. En albumdebut som inte skäms för sig.

Det kan vara viktigt att hålla i bakhuvudet att Loreen hittills har fått sitt stora genomslag och exponering i Musiksveriges två mest strömlinjeformade format: Idol och Melodifestivalen. Därför är det så vackert att Heal har ett uttryck som klarar av den fina balansen mellan konstnärligt och kommersiellt. Det är dansant upptempo som tillsammans med knivskarp r'n'b gör skivan till vad den är: kompetent svensk pop 2012.

Men det händer att Loreen ibland flörtar med trögflytande ballader – och det är ett annat ansikte av Heal som jag gärna hade varit utan.


Följ Loreen Tryck på hjärtat

Loreen är tillbaka
2015-03-05 (nyhet)
2 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:
-1
Eurodisco! Hon kan säkert så mycket bättre och är värd mer än denna produktion.
0
Hej! Alla Loreenfans kan rösta på henne här: http://se.mtvema.com eller http://se.mtvema.com/artister/loreen MTV EMA Worldwide Act European Nominee! Man kan även rösta från http://www.facebook.com/MTVEMA, från mobilinternet, eller från en mobilapp som kan laddas ner från http://se.mtvema.com

Logga in för att kommentera.