Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare

Tame Impala
Pustervik, Göteborg,
söndag 21 oktober 2012

GAFFA | Recenserad av Daniel Andersson
Måndag 2012-10-22 11:02
Foto: Angela Blumen
GAFFA
5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor5 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.

Botar söndagstristess med publikfriande psykedelia.

Tame Impala har inga problem med att locka söndagströtta göteborgare till Pustervik. Ryktet om andra och aktuella fullängdaren Lonerism har föregått Perth-bandet. En skiva som genererat psykedeliska popvågor västvärlden över – inte illa för ett band som spelar rockbaserad flummusik med rötterna i tidiga Pink Floyd och valfri tyngre 70-talsrock. Spetsat med Dungen-liknande utsvävningar. Influenser som hängt med sedan debutsingeln Sundown Syndrome från 2009.

Det blir snabbt uppenbart att det finns en stor skillnad på äldre och nyare material. Kvalitén på låtmaterialet har på alla plan blivit starkare, mer nyanserat och bandets överhuvud Kevin Parker har skickligheten att undvika de mest förutsägbara rockpastischerna. Och inga av bandmedlemmarna är ute efter några stilpoäng i rockklädsel, vilket sätter fokus på själva musiken. Parker har dock en röst som försvinner emellanåt, men kommer till sin rätt i suveräna singeln Feels Like We Only Go Backwards, där bandet vilar de tyngre gitarrexcesserna.

Nämnda låt spelas direkt efter rockmonstret Elephant, vars ljudbild kan liknas vid en tribute till band som Black Sabbath eller Led Zeppelin. Ett spår som marscherar som en indoktrinerad armésoldat. Publiken ger sitt gillande genom kvällens mest generösa gensvar. Efter denna stund har bandet lokalen i ett hjärngrepp och när Apocalypse Dream tar vid elektrifieras känslan av jordens undergång.


Följ Tame Impala Tryck på hjärtat

Tame Impala: Annexet, Stockholm
2016-02-08 (recension)
Tame Impala till Sverige
2015-08-26 (nyhet)
Tame Impala: Currents
2015-07-15 (recension)
0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.