Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare

The Raveonettes
Debaser Slussen, Stockholm,
torsdag 25 oktober 2012

GAFFA | Recenserad av Mathias Skeppstedt
Fredag 2012-10-26 05:32
Foto: Tove A. Tormod
GAFFA
3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.

Ett avvaktande band som bara brinner till ibland.

Kanske är det förväntningarna som är för höga, kanske har bandet haft bättre dagar, men av någon anledning brinner de inte ikväll. De gör allting perfekt, ljudet är suveränt, högt, massivt och samtidigt vasst, låtarna sitter som klistermärken och Sune och Sharin sjunger som gudar, men ändå känns det lite för kallt, lite för reserverat.

The Raveonettes två senaste skivor är lite skörare, lite vackrare. Bandet har dragit ner tempot och sänkt volymen rejält medan de tryckt fram melodier och stämningar mer i förgrunden, det fungerar perfekt och Raveonettes på skiva har kanske aldrig låtit bättre. Tyvärr haltar det live på så sätt att de aldrig blir något tryck, de står där och sjunger perfekt och allt låter otroligt bra men man känner inget.

När de väl trycker ner basen i botten och låter gitarr och trummor släppa loss blir det ju så där förbannat bra som Raveonettes kan vara. Bowels Of The Beast är kanske den bästa versionen jag någonsin sett dem framföra och Dead Sound, kvällens höjdpunkt, är mer Suicide än Suicide någonsin var och nånsin kommer att bli. Observations är otroligt vacker, men i sin strävan att framföra den precis som på skiva står bandet och tittar i golvet och väntar medan ett förinspelat pianosolo får ta sin tid, definitivt en underlig situation. Ally Walk With Me är som alltid farlig, stenhård och sanslöst vacker i sin promenadtakt med världens attraktivaste oljudsattacker.


Följ The Raveonettes Tryck på hjärtat

The Raveonettes: Pe'ahi
2014-07-28 (recension)
0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.

GAFFA Shop

The Raveonettes: Chain Gang Of Love
Kr. 107,00
Köp på GAFFA Shop
The Raveonettes: Chain Gang Of Love (Vinyl)
Kr. 167,00
Köp på GAFFA Shop
The Raveonettes: In And Out Of Control
Kr. 167,00
Köp på GAFFA Shop
The Raveonettes: Into The Night EP
Kr. 83,00
Köp på GAFFA Shop
The Raveonettes: Into The Night EP (Vinyl)
Kr. 119,00
Köp på GAFFA Shop