Månadens magasin

Läs online | Prenumerera här

Du är inte inloggad  Logga in / Ny användare
Recension / CD

Kriget
Dystopico

Ingrid | Släpptes onsdag 21 november 2012
GAFFA | Recenserad av Kristofer Hadodo
Onsdag 2012-11-28 22:42
GAFFA
3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor3 stjärnor
Läsarna
Logga in för att anmäla.
  WiMP    Spotify

Stundtals fängslande musik från instrumental trio.

Den som sett kortfilmen Music For One Apartment And Six Drummers från 2001 och långfilmen Sound Of Noise från 2010 bör även kunna uppskatta innehållet på det färska albumet Dystopico. För om det är något som är särskilt centralt i alla tre verk så är det rytmiken.

Kriget har ingen sångare, och behöver det inte heller. Kriget har en saxofonist, en basist och en trummis som skapar melodiska följder och sammanhang. Och massor av rytm. Fram till och med titelspåret är skivan lite för pårökt, dissonant och störigt dubbig. Det är först i Holy Mountain som Bendt, Roth och Nordmark hittar en röd tråd och börjar fascinera på allvar. Dystopico bjuder då lyssnaren på en generös kompott av kraut, electronica, Four Tet, Morphine, friformsjazz och marschmusik. 

Bäst är Kriget i Don't Worry, It Will Be Over Soon och King Of The Cowboys. Genom att knyta ihop säcken med dessa två låtar får man lust att starta om skivan från början. Synd bara att man ska behöva traggla sig igenom en besvärlig första kvart.


Följ Kriget Tryck på hjärtat

Kriget: Fazed
2015-11-16 (recension)
Siesta! fyller på
2012-04-25 (nyhet)
0 kommentarer. Vad har du att säga?
Sortering:

Logga in för att kommentera.