Kriget: Dystopico

Kriget
Dystopico

Kriget: Dystopico

GAFFA

CD / Ingrid
Utgivning D. 2012.11.21
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Den som sett kortfilmen Music For One Apartment And Six Drummers från 2001 och långfilmen Sound Of Noise från 2010 bör även kunna uppskatta innehållet på det färska albumet Dystopico. För om det är något som är särskilt centralt i alla tre verk så är det rytmiken.

Kriget har ingen sångare, och behöver det inte heller. Kriget har en saxofonist, en basist och en trummis som skapar melodiska följder och sammanhang. Och massor av rytm. Fram till och med titelspåret är skivan lite för pårökt, dissonant och störigt dubbig. Det är först i Holy Mountain som Bendt, Roth och Nordmark hittar en röd tråd och börjar fascinera på allvar. Dystopico bjuder då lyssnaren på en generös kompott av kraut, electronica, Four Tet, Morphine, friformsjazz och marschmusik. 

Bäst är Kriget i Don't Worry, It Will Be Over Soon och King Of The Cowboys. Genom att knyta ihop säcken med dessa två låtar får man lust att starta om skivan från början. Synd bara att man ska behöva traggla sig igenom en besvärlig första kvart.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA