Nightmen: Girl For You

Nightmen
Girl For You

Nightmen: Girl For You

GAFFA

7'' / Rundgång Rekords
Utgivning D. 2015.04.25
Recenserad av
Tomas Lundström

Från den synnerligen produktiva och kreativa myllan i Malmö landar Nightmen, ett band som beskrivits som något av stadens supergrupp. Huruvida meritlistor från Yast, Toi Let, Terrible Feelings och MF/MB räcker som grund för ett sådant epitet får betraktaren själv avgöra, men visst är det några av de senaste årens mest intressanta band från staden som listas.

Debut-EP:n Girl For You låter dock inte som något av de uppräknade banden, även om det går att höra en del inslag. Snarare bjuds vi på charmigt svajig garagerock med tydliga hintar till 60-talspop. Allt filtrerat genom ett härligt skramlig sound som inte hade känts malplacerat på Jack White-samlingen Sympathetic Sound Of Detroit.

Girl For You bjuder på fem spår som alla bär på sin egen identitet utan att EP:n spretar för mycket. Bäst blir det när Christine Björk byter mikrofon med Anton Collinder i den medryckande First Time That I Saw You – en låt som handlar om när de båda träffades – och skapar finfin dynamik. Och dessutom levererar EP:ns bästa rader tillsammans: "Fuck this world together, I know I've got you".


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA