Videopremiär: Markoolio i cameoroll när Schmidt & Gissberg tar tidsmaskinen till 00-talet

Artisterna Mange Schmidt och Joakim Gissberg har slagit sina musikaliska påsar ihop och bildat Schmidt & Gissberg

I slutet av året släpper duon sin första EP "Decennier" och precis som titeln antyder så är varje låt på skivan inspirerad av ett visst årtionde. Konceptet beskriver Schmidt & Gissberg som en nostalgisk kärleksförklaring till all inspiration de fått från musik, konst och mode som tidigare generationer har skapat. I mars kom första singeln “Precis när vi” med tydliga blinkningar till 80-talet. I den tillhörande musikvideon gästar bl a Sanna Bråding och graffitikonstnärerna Ziggy & Disey från kultfilmen “Stockholmsnatt”. 
  - Det är sjukt utvecklande och roligt att få kliva in och tackla olika genrer på det här sättet. Utvecklande och framför allt väldigt givande, säger Joakim Gissberg.
Nu är Schmidt & Gissberg aktuella med singel nummer två - "Sluta Snacka Skit". Denna gång tar den färgstarka duon tidsmaskinen till 00-talet och till den brittiska garagegenren 2step. Singelns omslag för tankarna till TV-spelet GTA. Det gör också musikvideon, regisserad och animerad av Daniel Larsson, där 00-talsikonen Markoolio har en cameoroll. Även TikTokarna Henrik Flink och Sven Schulman, sångerskan Sanna Martinez samt dansaren Josefine Vesterlund medverkar. Videon, som inspirerats av Kylie Minogues "Can't Get You out of my Head", släpps på midsommarafton. Idag är det premiärvisning här på Gaffa.
-  Arbetet med EP:n "Decennier" fortsätter vara sjukt kul och kreativt givande. Får man ha så här kul på jobbet, liksom? Genren 2step är perfekt för både rap och sång och jag har velat göra en 2step-låt i ett decennium. 2Step är typ som creddig disco för klubben. Genialisk genre! säger Mange Schmidt
- Det märks på livespelningarna att "Sluta Snacka Skit" är en låt som kommer fastna på folks läppar, håll i er! avslutar Joakim.
Lyssna på Spotify här:
ANNONCE