PREMIÄR: Villa Rivercat släpper EP

Villa Rivercats mix av modern indie och tidlös folkrock har uppmärksammats av internationell media som The Line Of Best Fit, Clash Magazine och Northern Transmissions.

Debutalbumet Days And Weeks And Hours fick ett varmt välkomnande på den svenska indiescenen och efterföljande singlar gick på rotation både på brittisk radio och på indielistorna på P3 och P4. The Line Of Best Fit har beskrivit Villa Rivercats musik som ”full of fairylike charm and a prime example of honest, simple songwriting.”

Live At Sunnanhed, producerad av Niklas Lock (Dream Lake), är Villa Rivercats nya EP. Den spelades in under ett fyra dagars residens i en ombyggd lada i Sunnanhed utanför Rättvik. Bandet valde att gå från traditionell inspelning i studio till att spela in live, för att skapa ett opolerat och mer levande sound. Takhöjden i ladan i Sunnanhed gav ett fantastiskt rumsljud och isoleringen skapade en särskild atmosfär och ett helt nytt fokus.  

– Med den här skivan är vi nära känslan av att stå på scen. Det är inte felfritt eller perfekt, men ärligt och äkta – bara vi och våra instrument, säger bandets trummis Karl Geisler och fortsätter:

– För oss handlar allting om det som uppstår mellan oss när vi spelar tillsammans, det känns som att vi knäckt en kod genom att spela in på det här viset.

Ta del av EP-premiären här: