x

COVER ME med Pawl: "Bilden för minnet tillbaka till boken Where’s Waldo"

COVER ME med Pawl: "Bilden för minnet tillbaka till boken Where’s Waldo"

Nya singeln Lost är bara sex dagar gammal och har nått upp till flera tusen lyssningar på Spotify. Ändå är det ingenting mot Pawls stora hit Set My Heart On Fire som på mindre än ett år har nått upp till över 500 000 lyssningar. Inte illa för en debutsingel va? Om Lost kommer upp i samma siffror återstår att se, men du kan göra både dig själv och Pawl en tjänst genom att lyssna på låten här nedan medan du går igenom EDM-stjärnskottets fem favoritalbum!

Years & Years − Take Shelter

– Optiska illusioner, det allseende ögat och skymten av väsen som döljer sig i mörkret. Oavsett hur länge jag tittar känns det alltid som att det finns mer att upptäcka på det här underbara omslaget från Years & Years. Kan inte heller hjälpa att bilden för minnet tillbaka till boken Where’s Waldo, ni vet den där det gällde att hitta den lille mannen i rödvitrandig tröja så fort som möjligt. Har mina misstankar om att han kan finnas med även här någonstans.

gallery_large

Coldplay − A Head Full Of Dreams

– Är det bara jag som blir sugen på att resa när jag ser det här omslaget? Färgspektrum och tucaner, psykedeliska mönster och rymdraketer. Ge oss mer! Coldplay levererar som vanligt och musiken lever upp till det spektakulära omslaget. Här är det inte någon fråga om vad man blir sugen på när man märker att fötterna börjar att röra på sig.

gallery_large

The Chainsmokers − Roses

– Enkelt men effektivt! Gillar allt, färgerna, kompositionen, valen av typsnitt, den mystiska men inbjudande kvinnan i bakgrunden. Kan hända att vi inspirerades lite av den här bilden när vi gjorde omslaget till min nya singel Lost.

gallery_large

Zedd & Aloe Blacc − Candyman

– Så fort man ser en kondensatormikrofon av den här klassiska typen vet man att det är på riktigt! Här kan vi vara säkra på att vi kommer att hitta en vokalist som kan leverera. Aloe och Zedd har verkligen lyckats göra ett omslag med en genuint varm känsla tack vare valet av färger och motiv. Inbillar mig även att bilden skulle se helt fantastisk ut på en stor LP.

gallery_large

Weeping Willows − Broken Promise Land

– Här har vi en skiva jag aldrig lyssnat på, med ett omslag jag alltid uppskattat. Som jag förstår det är människorna på bilden bandmedlemmarnas vänner och familj, men jag är inte helt säker och det gör dem bara mer intressanta att titta på. Kendrick Lamar bestämde sig nyligen för pryda sitt senaste album To Pimp A Butterfly med ett liknande fotografi, men det är något med färgen och stillsamheten i den här bilden som fångar mig och får den att kännas aningen obehaglig.

gallery_large

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA