x

Sex-tapes och diss på diss: Veckans nyheter i korthet

Sex-tapes och diss på diss: Veckans nyheter i korthet

”Älskling, nu har vi släppt låt efter låt efter låt i över tio år och ingenting händer. Vad ska vi göra för att uppmärksamhet?” ”Vad sägs om att låtsas att vi har spelat in ett sex tape som har läckt ut på nätet, och sen säga att vi säljer sexfilmen själva för att ’ta kontrollen över situationen’ när vi egentligen bara snor kändis-sex-sugnas pengar?” Ungefär så gick det till, i mitt huvud, när elektroduon Yacht lurade hela sin fan-skara att de var utsatta för något djupt integritets-kränkande, medan det hela bara var ett PR-trick. Bra PR-trick ändå, om det nu gick ut på att tappa alla sina trogna fans.

Det har hänt väldigt mycket i veckan faktiskt. Henok Achidos disslåt om Adam Tensta har tagit fart, medan The Stone Roses nya singel har dissats av fansen. Och Kent har gett turnédissade Eskilstuna något av en upprättelse, i och med den förhandslyssning på Då Som Nu För Alltid som kommer att hålla hus i staden. Samtidigt har Eskilstuna dissat Kents beslut att affischera på ett obehörigt sätt.

Vi har gjort vårt bästa, men det går inte att inte prata om Eurovision den här veckan. Exempelvis har ju Westlife-Nicky återuppstått med en låt som likväl skulle kunna vara en Idol-vinnarlåt, och åkt ut lika fort. Och så har en vitryss lekt Mowgli, fast bytt ut björnen mot en flock vargar, och midjeskynket mot luft. Nu ikväll är det final, Sverige har skickat Who’s Da’ Man-Frans, och Justin Timberlake ska uppträda. Du får titta. Det är okej.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA