x

En marsch med Kent mot slutet – "Det märks verkligen att det är sista skivan"

En marsch med Kent mot slutet – "Det märks verkligen att det är sista skivan"

KOLLA IN ETT BILDGALLERI FRÅN ESKILSTUNA

Onsdag eftermiddag på Fristadstorget i Eskilstuna. Ett 30-tal Kentfans står utspridda huller om buller och ett och annat kamerateam spejar över området, i övrigt tycks staden sig lik.

En knapp timme senare har scenen fullkomligt förändrats. En speaker ropar ut anvisningar och närmare 2 000 personer ringlar i en lång och krokig kö över det nyss tämligen öde torget. Vi får våra biljetter och ställer sedan upp i paraden, som leds av en trumslagare och många entusiastiska Kentfans, mot Lokomotivet och själva premiärlyssningen.

Stämningen är hög och det är märkbart blandade åldrar i ledet, från små barn till en mer mogen publik, men det är heller inte så konstigt med tanke på bandets 25 år långa karriär och status som Sveriges främsta rockband.

Vi går den knappt tio minuter långa promenaden genom Eskilstuna och paraden sätter både lokaltrafik och vilsekomna bilister i halt. Väl framme får vi tid att beundra Lokomotivets rosbeklädda entré och väggar innan de första tusen slussas in.

Efter en inspelad hälsning från bandet i studion, sätter så äntligen musiken igång. Enbart låtlistan vittnar om att Jocke Berg vill att bandets sista album ska sluta cirkeln, och det är inte helt långt bort att dra paralleller till någon typ av upp- eller kanske botgörelse med titlar som Vi Är För alltid, Förlåtelse och Falska Profeter.

– Det märks verkligen att det är sista skivan, det känns som att de varit väldigt noga med att välja vilka låtar de ska ha med, säger Carin som precis som de flesta andra på plats har lyssnat på Kent så länge hon kan minnas.

Efter den dryga timmen töms lokalen på vad som generellt tycks vara lyckliga Kentfans.

– Det var underbart!, säger Carin för att sammanfatta sitt intryck av albumet.

Utanför träffar vi Jonna och Emma som fyller på med superlativ: ”Det var det bästa jag hört!” och ”Jätte-jättebra” blir omdömena. Slutet gott allting gott, alltså, åtminstone för denna förväntansfulla kväll i Eskilstuna.

På fredag faller resten av folkets dom över Kents absolut sista album, det återstår att se om den är lika extatisk.

KOLLA IN ETT BILDGALLERI FRÅN ESKILSTUNA


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA