x

Det magnifika liket Kent: Veckans nyheter i korthet

Det magnifika liket Kent: Veckans nyheter i korthet

Veckan som gått har innehållit datumet 20 maj, vilket betyder att alla utom just ett enda litet men ändå gigantiskt band får ursäkta. Frej Larsson och Joy M’Batha med sin tokdissade, ”ohyggligt värdelösa” EM-låt Mitt Team får stryka på foten. Liksom Beyoncé och hennes kvinnopeppande klädkollektion som numer finns med i synonymordboken under ”motsägelse”.

Inte heller en hiphop-hatande polisutredning, ännu en ”supergrupp” som ska erövra världen eller en rocksångare på lite dåligt humör kommer att nämnas i den här veckosammanfattningen. Inte alls kommer de att nämnas.

Det blir bara Kent. Detta fantastiska band som gör sitt sista år på den stora scenen och sedan tidigare har annonserat ut sin egen död den 17 december i år. I och med Då Som Nu För Alltid har de offentliggjort sitt testamente, där de sammanfattar sin karriär i elva låtar, och berättar att ”det här är sista gången vi ses”. Döden ligger över hela plattan som en tjock dimma och någonstans blir det extra smärtsamt i det Olle Ljungström-doftande introt till briljanta Gigi. Det smärtsamma i att det här är slutet. Usch.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA