x

"Jag har flytt från allt och alla" – smyglyssna på Dennis Kallas nya EP

"Jag har flytt från allt och alla" – smyglyssna på Dennis Kallas nya EP

– The Ones That Matter är en EP som jag skrivit för min egen skull. Jag har flytt från allt och alla de senaste åren, den här EP:n skrevs i samband med att jag stannade upp och insåg vilken idiot jag varit, säger Dennis Kalla.

Uppvuxen i Sveriges nordligaste stad, Kiruna, med gruvbranschen runt hörnet och musikbranschen 124 mil söderut dök Dennis Kalla nästan bokstavligen upp från ingenstans under debuten 2014. Efter några intensiva månader av singelsläpp och drygt 40 spelningar runt om i landet, byggde Dennis på kort tid upp ett rykte som en karismatisk och impulsiv liveartist.

– Musiklivet i Kiruna är fritt från bransch och trender. Jag hade utrymme att bara stå i replokalen och göra precis vad jag ville utan att behöva oroa mig över att göra rätt för att passa in. Det försöker jag hålla kvar vid. Men avståndet till branschen i kombination med fördomar gör att det känns som att springa i motvind ibland. "Kul att du får komma hit och visa upp dig" fick jag höra när jag spelade i Stockholm senast. "Kul att du får se mig", önskar jag att jag hade svarat. Men då hade jag ju varit otrevlig.

Tanken var att släppa debut-EP:n redan hösten 2015, men planerna stoppades av Dennis psykiska tillstånd – något han också vågar vara öppen och ärlig med.

– Det ska verkligen bli jätteskönt att i dubbel bemärkelse släppa det här och gå vidare, säger han och kommer in på den känslofyllda EP:n:

– Kärlekslåtar är inte en bristvara, men för många är kärlek det. Att lyssna på EP:n är som att sitta bredvid mig i en berg-och-dal-bana medan jag klagar över mitt kärleksliv.

På frågan om framtiden och drömmen om musiken svarar Dennis:

– Långsiktigt siktar jag mot världsherravälde, såklart, men kortsiktigt drömmer jag mest om hotellsängar istället för baksätet på min bil.

The Ones That Matter släpps 25 maj. Samma dag går det att se Dennis Kalla på Coco Transistor, Brooklyn Bar i Hornstull, men redan nu kan du smyglyssna på EP:n här:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA