x

"Vilken låtskrivare och vilket band!"

"Vilken låtskrivare och vilket band!"

I veckan kickade Liseberg igång sin musikdel med ingen mindre än Miriam Bryant. Samtidigt som detta skedde ställde vi oss frågan hur det egentligen är att tänka nöjespark istället för festival. Öppet och brett istället för nischat. GAFFA tog kontakt med Lisebergs underhållningschef, Per Alexanderson, för att bena ut ett och annat.

Om du jämför med tidigare uppdrag, som Hultsfredsarrangör och så vidare, vad är den största skillnaden med att boka för en nöjespark?

– Den stora skillnaden är att jag inte jobbar med exklusivitet i samma omfattning och på samma ekonomiska nivå. Här är uppdraget att vi är en park för alla i Göteborg. En grannlaga men stimulerande uppgift.

Var det nån akt i år som du fick kämpa lite extra för?

– Det har legat många akter i pipeline sedan i september förra året, vissa av dessa har fallit bort av olika anledningar. Ibland kan det dock ta tid och det krävs tålamod. Det sistnämnda är verkligen inte min starka sida, men trägen vinner.

Om du bara får välja en av årets akter som du ser mest fram emot, vilken blir det?

– Personligen Chic med Nile Rodgers i spetsen, vilken låtskrivare och vilket band! Älskar den typen av disco. Men det kommer blir kul med Bob Hund, Sabina Ddumba, Primal Scream, Lars Winnerbäck, Anna Ternheim med flera. Sedan är det väldigt speciellt att arbeta med artister för en väldigt ung publik som fallet blir när vi kör Marcus & Martinus från Norge.

Gröna Lund har de senare åren kritiserats för att ha ett ganska mansdominerat startfält. Jobbar ni aktivt med att hålla artistlistan jämnt könsfördelad och i så fall hur?

– Ja, vi är till för alla i Göteborg så det är en självklarhet. Vi som arbetar med bokningar har detta med oss hela tiden.

Vad är absoluta drömbokningen för Liseberg i nuläget?

– Ett band som bildas idag och som vi på något sätt är med och påverkar så att de redan nästa år står på vår Stora Scen.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA